Smykkepleie

Her er noen tips til hvordan du holder smykkene dine i god stand over lengre tid. Bruk vår smykkepleie-guide nedenfor for å lese alt du trenger å vite om dine Philippa Studios-smykker og hva du kan gjøre for å ta best vare på dem.

Unngå direkte kontakt med vann, parfyme, kremer, sminke, hårspray eller andre kjemikalier. De fleste av disse produktene inneholder svovel, som kan bidra til å gi metallet et matt og mørkere utseende. Fjern smykkene når du går i dusjen, under rengjøring, oppvask, hagearbeid, sover, og når du driver med sport.

Du kan med fordel oppbevare smykkene dine i et lukket smykkeskrin i et mørkt og tørt rom når de ikke er i bruk. Smykkene skal så langt det er mulig ikke utsettes for fuktighet, så unngå å oppbevare dem på badet ditt. Med denne ideelle oppbevaringen beskytter du smykkene dine mot direkte sollys og svovel fra luften. I tillegg anbefaler vi at smykkene dine ligger mykt og atskilt fra hverandre slik at de ikke pådrar seg riper.

Philippa Studios arbeider kun med høykvalitets edle metaller som 925 sterling sølv og 925 sterling sølv belagt med 18 karat gull. Alle våre smykker er håndlaget. Sterling sølv er den mest ideelle sølv-kvalitet du kan få til smykker, og betyr at 92,5% av legeringen er rent sølv.

Philippa Studios er registrert i dansk ædelmetalkontrol. Alle smykker er stemplet med vårt eget navnestempel PHS. Navnestemplet forteller kjøperen at det er våre smykker. Alle smykker er også stemplet med deres holdbarhet, nemlig 925. Philippa Studios smykker blir jevnlig kontrollert av dansk ældemetalkontrol for å sikre oss at våre materialer lever opp til den danske lovgivningen.

Alle øredobber hos Philippa Studios er laget av materialer av høy kvalitet. Vi bruker ikke nikkel i noen av våre smykker. Om du bruker flere øredobber i ett øre, kan belegningen slites av lettere ved at øreringene skraper inn i hverandre.

Ikke bruk for mye kraft når du åpner og lukker låsemekanismen på øredobber våre. 925 sterling sølv er et mykt edelt metall som kan bøyes dersom du ikke behandler smykkene forsiktig når du tar dem av og på. Hvis låsen på øredobben din virker løs eller ikke klikker ordentlig, kan du enkelt bøye stangen forsiktig slik at den sitter godt i låsen igjen. Det skal ikke mer enn en halv eller hel millimeter før låsen sitter ordentlig. 

Alle kjeder hos Philippa Studios er laget av materialer av høy kvalitet. Unngå å bruke makt når du åpner og lukker låsen og sørg for at du vet hvordan låsen fungerer før du åpner. Ikke bøy og trekk i kjedene, de kan gå i stykker. Pass på at kjedet ikke er sammenfiltret ved oppbevaring. Om du bruker flere kjeder sammen, vær oppmerksom på at belægningen kan slites av lettere ved at kjeder skraper inn i hverandre.

Hvis smykkene dine har blitt mørke mellom leddene, eller ikke lenger skinner, vil dette oftest være på grunn av vanlig smuss eller olje fra huden din, eller make up som heldigvis kan fjernes. For å rengjøre smykket kan du forsiktig vaske det med litt parfymefritt oppvaskmiddel og lunkent vann for å løse opp smuss mellom leddene. Polér deretter overflaten forsiktig med en våt klut eller fingrene dine. Til slutt er det viktig at såpen vaskes grundig av og at smykket er helt tørt før det tas på igjen. Det er viktig at du ikke bruker papir da det kan ripe opp smykkene dine.

Start først med å fukte en myk klut med lunkent vann. Det er veldig viktig at du ikke bruker såpe, da perlene er sarte og ikke tåler såpe. Polér deretter overflaten forsiktig med en våt klut. Til slutt tørkes perlesmykket tørt med en ren klut.

Sølvsmykker oksiderer. Det er en naturlig reaksjon som kan forverres ved feil bruk. Oksidering kan forårsake svarte og matte flekker eller rusten misfarging på smykkene. Dette unngår du best mulig ved å følge rådene i vår smykkeguide. Imidlertid kan hudens naturlige syrer også forårsake oksidering og misfarging av smykker. Heldigvis er oksidasjon helt ufarlig for huden.

Hvis smykkene dine har blitt litt misfarget, kan en sølvpusseklut hjelpe. Gni forsiktig på området der den lette oksidasjonen befinner seg, helt til den er borte. Når du renser smykkene dine for skitt eller oksidering, er det alltid en god idé å bruke en ren, tørr og myk klut.

Hvis sølvsmykkene dine har blitt mye misfarget, kan en sølvrens hjelpe. Her er det viktig at du følger de relevante rengjørings-anvisningene på sølvrensen nøye. Gni kluten med sølvrens på de utsatte områdene eller dypp hele smykket i sølvrens. Det er veldig viktig at du ikke dypper hele smykket i sølvrens hvis det er zirconia steiner eller perler på smykket da du kan skade smykket ditt. Til slutt er det viktig at du rengjør smykket i vann og kvitter deg med overflødig kjemikalier fra smykket. Når du renser smykkene dine for skitt eller oksidering, er det alltid en god idé å bruke en ren, tørr og myk klut.